Med sitt nya verk Kvinnor och skog ger sig koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS med team in i skogen och i kast med det långa perspektivet.

Med utgångspunkt i kvinnors relation till skogen över tid vill hon låta en koreografisk skogskultur ta plats och genom den undersöka hur en fysisk och emotionell förståelse av skogen kan ta sig uttryck. Genom verket vill hon också närma sig det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och att ingen faktiskt vet hur det på djupet kommer påverka vår upplevelse av vad det innebär att vara henniska.

Urpremiär den 12:e november på Turteatern i Stockholm.

IDÉ/RESEARCH/KOREOGRAFI: Hagar Malin Hellkvist Sellén DANSARE: Pernille Holden & Marianne Kjærsund KOSTYMDESIGN/MASKDESIGN: Linda Gonçalves MUSIK/LJUDDESIGN: Cicely Irvine  LJUSDESIGN: Hannele Philipson SCENOGRAFI: Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola) DRAMATURG: Elin Hallberg PRODUCENT: Minttu-Maria Jäävuori PRODUKTION: Hagar Malin Hellkvist Sellén

»Kvinnor och skog« är en samproduktion med Turteatern och Norrlandsoperan och produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden i samarbete med Skeppsholmsstudion.