Tänk dig att du håller det sista barret i din hand.

All naturskog är borta. Kvar finns bara av skogsmaskiner söndertrasade marker och virkesåkrar. Och därtill ett förstört ekosystem på vårt samvete.

Tänk dig ett liv utan skog.

Känn på den förlusten. Förnim den framtiden.

Kvinnor och skog bjuder in dig till ett rum för (om)sorgen om skogen. Ett rum där förlusten får ta plats, tid och kropp. Ett rum för det långa perspektivet. Fysiskt och emotionellt närmar sig verket det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och utarma förutsättningarna för vår existens.

Med två kvinnor, dansare och skogsälskare tar verket dig med på en resa till din inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad.

Urpremiär den 12:e november på Turteatern i Stockholm.

IDÉ/RESEARCH/KOREOGRAFI: Hagar Malin Hellkvist Sellén DANSARE: Pernille Holden & Marianne Kjærsund KOSTYMDESIGN/MASKDESIGN: Linda Gonçalves MUSIK/LJUDDESIGN: Cicely Irvine  LJUSDESIGN: Hannele Philipson SCENOGRAFI: Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola) DRAMATURG: Elin Hallberg PRODUCENT: Minttu-Maria Jäävuori PRODUKTION: Hagar Malin Hellkvist Sellén

»Kvinnor och skog« är en samproduktion med Turteatern och Norrlandsoperan och produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden i samarbete med Skeppsholmsstudion.