Fantasi-workshop 19 maj & 1 juni i Stockholm!

  • av

Vill du vara med och fantisera om lesbiska kristna missionärer i Norrland?!

Koreografen Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar just nu för fullt med researchen till föreställningen »Missionären«, ett verk om lesbiska kristna missionärer i Norrland under 1900-talets första hälft. Föreställningen kommer skapas ur lika delar fakta och fantasi. Den 19:e maj & den 1:a juni bjuder vi in till workshop i Stockholm. MHS vill fantisera tillsammans med DIG!

Kvällen inleds med att MHS berättar om researchen och hur föreställningen växer fram. Efter det ger vi oss hän till fantasiernas förlovade landskap! Du som deltagare kommer arbeta tillsammans med MHS, ta del av research-material, läsa texter, kolla på bilder, samtala, skriva och leka.

Ta med dig ett fritt sinne och låt oss tillsammans fantisera fram det historieskrivningen suddat ut!

Hoppas vi ses! Halleluja!

19 maj kl 19.00 – 21.00
1 juni kl 19 – 21.00
Skeppsholmsstudion (Slupskjulsvägen 34, Stockholm)
Workshopen är gratis.

Anmäl dig på info(at)malinhellkvistsellen.se senast den 17:e maj. Lämna ditt namn och telefonnummer. Anmälan är bindande. OBS. Samma upplägg båda datumen. Du väljer ett av tillfällena. Ålder: Från 15 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser.

Skeppsholmsstudion ligger på 4:e våningen. Hiss och stortoa finns. Vi bjuder på fika. Som workshopdeltagare får du en biljett till vårt genrep av föreställningen som kommer äga rum i september i Stockholm.

FB eventet finns HÄR

»Missionären« är ett verk om lesbiska kristna missionärer i Sverige under 1900-talets första hälft. I historieskrivningen har kvinnor fått ett marginaliserat utrymme och homosexualitet har nästan uteslutande osynliggjorts. Föreställningen vill skriva in ett avsnitt som suddats ut från vår gemensamma historia. Genom att leka med fakta och fantasi iscensätter föreställningen lesbiska livsberättelser om hur dessa kvinnor skapade sig ett möjligt liv. Det handlar om självständighet, sexualitet, omsorg, kvinnokamp och tro. »Missionären« öppnar upp för ett samtal om historieskrivningens konsekvenser och tolkningens makt – och möjligheter.

Föreställningen skapas för och tillsammans med skådespelarna Lotti Törnros och Meliz Karlge. Urpremiären den 22:a september på Kvinnohistoriskt museum i Umeå. »Missionären« produceras i samarbete med NorrlandsOperan. Medarrangör Kvinnohistoriskt museum, Västerbottens museum, Skellefteå Kommun och Västerbottensteatern.