Verk

Vi rör oss mot slutet

En koreograferad utställning för Västerbottens museum som skapar utrymme för ett långsamt varande och bjuder in besökaren till koreografiska bad. Visas under perioden 17 februari till 10 mars 2024.

Tiden det tar

Tiden det tar klär sig inte i det skrivna ordets språkdräkt utan kommunicerar genom koreografin från början till slut. Ett nytt verk av Hagar Malin Hellkvist Sellén med urpremiär 26 januari 2023 på Elverket/Dansens Hus i Stockholm.

Kvinnor och skog

Kvinnor och skog bjuder in dig till ett rum för (om)sorgen om skogen. Ett rum där förlusten får ta plats, tid och kropp. Ett rum för det långa perspektivet.

Bättre folk

En föreställning om makt, massiva rörelser och dom som passerar gränsen.

Flottarkärlek

En föreställning om timmer, queer intimitet och vårens vatten som kallar.

Parveln

En koreograferad monolog om litteraturkritikern, essäisten och översättaren Klara Johanson (1875 – 1948).

Missionären

En koreograferad berättarföreställning om lesbiska kristna missionärer i Västerbotten under 1900-talets första hälft.

Jag minns dig som du var då

Ett verk som undersöker varför det är så svårt att släppa taget och vad det är vi håller fast vid.

”Pågående”

Ett koreografiskt verk med utgångspunkt i samtalet, ett samarbete mellan MHS och Minna Elif Wendin. Samtalet dom i mellan, i största allmänhet och med vem som helst.

Inom rimliga gränser

Det här har du längtat efter. Dans som känns. En grupp människor med mer eller mindre vanliga steg. En konkret och poetisk gestaltning.

Rosa löften

Dansbandsmusik och kroppspolitik. Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturen, dess musik och dans.

En kristen kväll

Föreställningen har sin utgångspunkt i en vilja att undersöka kristendomen och är ett försök att göra en fysisk filosofisk reflektion om kropp, kritik och kristendom.

Principerna

Principerna var ett arbete om normer för iscensättande av kropp, rörelse och koreografi.

Kung Kristina

Kung Kristina är kanske Sveriges första uttalat queerfeministiska dansverk för barn. Verket handlar om kärlek, identitet och respekt.

Dom ger tanken kropp

Dom ger tanken kropp var ett försök att integrera queerteori i det koreografiska arbetet både vad gäller tema, metod och uttryck.

Paradigm

Paradigm producerades inom ramen för Danhögskolans koreografutbildning och var MHS slutproduktion.

Projekt – genusneutral armé på uppdrag

Ett kompakt, formkonsekvent och fyndigt verk där kollektivet spelar en central roll i skapandet av strukturen och ifrågasättandet av den.

Solo

MHS första solo åt sig själv vid Koreografutbildningen.