Verk

Tiden det tar klär sig inte i det skrivna ordets språkdräkt utan kommunicerar genom koreografin från början till slut. Ett nytt verk av Hagar Malin Hellkvist Sellén med urpremiär 26 januari 2023 på Elverket/Dansens Hus i Stockholm. 

Kvinnor och skog bjuder in dig till ett rum för (om)sorgen om skogen. Ett rum där förlusten får ta plats, tid och kropp. Ett rum för det långa perspektivet.

En föreställning om makt, massiva rörelser och dom som passerar gränsen.

En föreställning om timmer, queer intimitet och vårens vatten som kallar.

En koreograferad monolog om litteraturkritikern, essäisten och översättaren Klara Johanson (1875 – 1948).

En koreograferad berättarföreställning om lesbiska kristna missionärer i Västerbotten under 1900-talets första hälft.

Ett verk som undersöker varför det är så svårt att släppa taget och vad det är vi håller fast vid.

Ett koreografiskt verk med utgångspunkt i samtalet, ett samarbete mellan MHS och Minna Elif Wendin. Samtalet dom i mellan, i största allmänhet och med vem som helst.

Det här har du längtat efter. Dans som känns. En grupp människor med mer eller mindre vanliga steg. En konkret och poetisk gestaltning.

Dansbandsmusik och kroppspolitik. Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturen, dess musik och dans.

Föreställningen har sin utgångspunkt i en vilja att undersöka kristendomen och är ett försök att göra en fysisk filosofisk reflektion om kropp, kritik och kristendom.

Principerna var ett arbete om normer för iscensättande av kropp, rörelse och koreografi.

Kung Kristina är kanske Sveriges första uttalat queerfeministiska dansverk för barn. Verket handlar om kärlek, identitet och respekt.

Dom ger tanken kropp var ett försök att integrera queerteori i det koreografiska arbetet både vad gäller tema, metod och uttryck.

Paradigm producerades inom ramen för Danhögskolans koreografutbildning och var MHS slutproduktion.

Ett kompakt, formkonsekvent och fyndigt verk där kollektivet spelar en central roll i skapandet av strukturen och ifrågasättandet av den.

MHS första solo åt sig själv vid Koreografutbildningen.