Biografi

Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar med koreografi i det utvidgade fältet. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och processerna startar nästan alltid i behovet av ett samtal med sig själv, de medverkande, en samtida danskontext, publiken men framförallt med allmänheten. Hon intresserar sig var, när och hur verk uppstår och arbetar metodiskt för att allmänheten ska få en aktiv roll i hennes koreografiska konst. MHS specialitet är att både omfamna och utmana individen i samma rörelse.

Med sitt arbete omformulerar MHS gränserna för vad som är möjligt och monterar ner trösklarna till koreografins rum. Hon öppnar upp sina projekt för den som vill och medverkar också med henniskor utan tidigare erfarenhet av sceniskt arbete. Hennes koreografier rör sig bland kroppar oberoende kön, ålder, funktion eller profession. Samtalet som rörelse och koreografi löper som en röd tråd genom MHS arbete.

Områden som upptar henne just nu är koreografins oändliga möjligheter och hur scenkonsten kan bli mer hållbar.
 
Verksamheten har sin bas i Umeå sedan hösten 2023.
 
Bland MHS verk kan nämnas »Vi rör oss mot slutet« (2024) »Tiden det tar« (2023) 
»Kvinnor och skog« (2021) »Flottarkärlek« (2019), »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Inom rimliga gränser« (2010), »Rosa löften« (2008), »Bättre folk« (2006 och 2020) och »Dom ger tanken kropp« (2003).
Verksamheten stöds 2023 av Kulturrådet och Stockholms stad. 

Verksamheten stöds år 2023 av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

                                    Fotograf: Sofia Runarsdotter