Missionären & MHS bjuder in! #2

  • av

MHS öppnar upp vårsäsongen den 4:e februari kl 19.00 i Skeppsholmsstudion i Stockholm. Temat för kvällen är researchen till nya verket »Missionären« – samtal med Elfrida Bergman, Malin Holgersson och MHS.

Med utgångspunkt från ett fotografi ur ett gammalt släktalbum, genomför MHS just nu research för att hitta spår av lesbiskt missionärsliv i Norrland. »Missionären« är ett nytt verk som handlar om lesbiska kristna missionärer i Sverige under 1900-talets första hälft och har premiär september 2016 i Umeå. I historieskrivningen har kvinnor fått ett marginaliserat utrymme och homosexualitet har nästan uteslutande osynliggjorts. »Missionären« vill skriva in ett avsnitt som suddats ut från vår gemensamma historia. Genom att leka med fakta och fantasi vill föreställningen iscensätta lesbiska livsberättelser om hur dessa kvinnor skapade sig ett möjligt liv. Det handlar om självständighet, sexualitet, omsorg, kvinnokamp och tro.

Den 4:e februari får DU inblick i hur sökandet efter lesbiskt missionärsliv går till och förhoppningsvis avslöjas något spännande fynd. Det blir ett samtal med MHS och Missionärens researcher Elfrida Bergman, modererat av verkets dramaturg Malin Holgersson.

Under hela processen med »Missionären« vill MHS låta publiken ta del av arbetet i sina olika faser fram till premiären. Det kommer blir olika arrangemang i Stockholm och Umeå från februari och fram till september 2016.

4 februari kl 19.00 – 21.00
Adress: Skeppsholmsstudion (Slupskjulsvägen 34, Stockholm)
Skeppsholmsstudion ligger på 4:e våningen. Hiss och stortoa finns. Anmäl dig på info(at)malinhellkvistsellen.se innan 3:e februari.
Arrangemanget är gratis och som vanligt bjuder vi på fika. Välkomna!

FB event

»Missionären« samproduceras med NorrlandsOperan.
MHS verksamhet bedrivs med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Konstnärsnämnden.