Öppna repetitioner av Missionären 1 & 8 september

  • av

Repetitionerna av »Missionären« är i full gång efter sommaruppehållet. Välkommen till Skeppsholmsstudion i Stockholm och följ arbetet den 1:a & 8:e september!

Missionären & MHS bjuder in #5 Öppna repetitioner
1 september kl 15.00-16.00
8 september kl 19.00-20.30

Skeppsholmsstudion ligger på 4:e våningen. Hiss och stortoa finns. Anmäl dig på info(at)malinhellkvistsellen.se senast den 30:e augusti (till 1:a sept) eller den 5:e september (till 8:e sept). Lämna ditt för- och efternamn samt telefonnummer. Ålder: Från 15 år och uppåt. Begränsat antal platser.

FB event

MISSIONÄREN

»Missionären« är ett verk om lesbiska kristna missionärer i Västerbotten under 1900-talets första hälft. I historieskrivningen har kvinnor fått ett marginaliserat utrymme och homosexualitet har nästan uteslutande osynliggjorts. Föreställningen vill skriva in ett avsnitt som suddats ut från vår gemensamma historia och skapas ur lika delar fakta och fantasi. Missionären iscensätter lesbiska livsberättelser om hur dessa kvinnor skapade sig ett möjligt liv. Det handlar om självständighet, sexualitet, mod, omsorg, kvinnokamp och tro. »Missionären« öppnar upp för ett samtal om historieskrivningens konsekvenser och tolkningens makt – och möjligheter. Det är en kärlekshistoria, en lovsång och ett lekfullt sätt att ge ett stycke historia kropp igen.

Missionären skapas för och tillsammans med skådespelarna Lotti Törnros och Meliz Karlge. Urpremiären äger rum den 22:a september på Kvinnohistoriskt museum i Umeå. »Missionären« produceras i samarbete med NorrlandsOperan. Medarrangörer Kvinnohistoriskt museum, Västerbottens museum, Skellefteå Kommun och Västerbottensteatern. Föreställningen kommer att spela i Stockholm.

Idé/manus/koreografi/regi: Malin Hellkvist Sellén
Skådespelare: Lotti Törnros & Meliz Karlge
Kostymdesign: Elin Hallberg
Maskör: Rebecca Afzelius
Kompositör: Sara Lundén
Dramaturg: Malin Holgersson
Research: Malin Hellkvist Sellén & Elfrida Bergman
Fotograf: Sofia Runarsdotter
Produktionsledare: Anne Koutonen
Kommunikation/PR/turnéproduktion: Emelie Bergbohm och Ellika Lindström – Bohm Bohm Room
Produktion: Malin Hellkvist Sellén
Samproduktion med NorrlandsOperan
Medarrangörer Kvinnohistoriskt museum, Västerbottens museum, Skellefteå Kommun och Västerbottensteatern.
Längd ca 50 min.

Verket producerades med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.

Missionären