Dansaren Marianne Kjærsund har sedan 2008 bjudit upp publiken i MHS helaftonssolo »Rosa löften«. »Rosa löften« har sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och samtida dans i relation till dansbandskulturen och dess musik. Verket är en fortsättning på »Bättre folk« (2006), där det föddes en lust att utveckla en av de fiktiva karaktärerna och placera den i en ny social danskontext.

Processen bygger på att samtidigt förhålla sig både emotionell och analytisk till dansbandsmusikens texter och sammanhang; att för en solokropp skapa rörelseprinciper och en kroppslig värdegrund för foxtrotten och buggens kinestetiska funktion. Verkets estetik och form försöker iscensätta den fysiska och känslomässiga kontaktyta som den sociala dansen och dansbandsmusiken skapar utrymme för.

»Rosa löften« är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

KONCEPT/KOREOGRAFI: Malin Hellkvist Sellén DANS: Marianne Kjærsund KOSTYM: Lena Lindgren SCENOGRAFI/LJUSDESIGN: Erik Westerlund MASK: Marina Ritvall MUSIK: Niklas Swanberg och dansband
PRODUCENT: Anne Koutonen PRODUKTION: Malin Hellkvist Sellén
Längd 55 min

Urpremiär Kilen Kulturhuset i Stockholm 2008. »Rosa löften« producerades med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens kultur, Stockholms stad och Stockholms läns landsting i samproduktion med Norrlandsoperan. Produktion: Malin Hellkvist Sellén, Anna Efraimsson & Efwa-Wiktoria Rodell


2019
Malmö
15 juni kl 19.00 / Stolt Scenkonst, Dansstationen *
16 juni kl 14.00 / Stolt Scenkonst, Dansstationen
*Efter föreställningen samtal med Malin Hellkvist Sellén

Läs mer HÄR.

Stockholm
13 mars kl 20.00 / Lilla scenen, Dansens Hus*
14 mars kl 20.00 / Lilla scenen, Dansens Hus**

Läs mer HÄR.

* 13 mars kl 21.30 / Hellkvist Sellén och Kjærsund talar ut!
Det har gått elva år sedan »Rosa löften« hade urpremiär och äntligen ska MHS och Kjærsund tala ut med varann. Till sin hjälp har de kritiker Maina Arvas som guidar dem genom kvällen. Välkommen till en fullmatad timme där koreografen och dansaren går på djupet med föreställningen och sitt samarbete. Till smaken av veganska mazariner.

**14 mars kl 21.30 / **Psykologer går på teater
Psykologer går på teater är ett samtalskoncept där psykologer analyserar och kommenterar teater utifrån ett psykologiskt perspektiv. Publiken har möjlighet att delta i diskussionen. För one late night only breddas konceptet till Psykologer går på danskonst och efter föreställningen samtalar Jonas Mosskin som är psykolog och frilansskribent med koreografen Malin Hellkvist Sellén om »Rosa löften«. Välkommen till en timme som bjuder på både ett djupdyk i föreställningen och veganska mazariner.

2018

27 juni kl 19.30 / Inderøy Kulturhus, Kortreist-festival, Inderøy, Norge

Läs mer HÄR.

10 feb kl 17 / Studioscenen, Dansens Hus Oslo, Norge
11 feb kl 14 / Studioscenen, Dansens Hus Oslo, Norge
11 feb kl 17 / Studioscenen, Dansens Hus Oslo, Norge

Läs mer  HÄR.

Läs ett utdrag ur publikationen MHS Verk 2003 – 2010 Texter av Hanna WildeMHS Publikation Rosa löften.

Mer information om publikationen finns HÄR.

RECENSIONER
Scenekunst.no 3 september 2014
Sydsvenska Dagbladet 15 maj 2009
Nummer.se 3 nov 2008
Svenska Dagbladet 1 nov 2008

INTERVJU mm.
Fem frågor till MHS om »Rosa löften« 5 september 2014
Detta är skälet till att vi behöver scenkonst med stolta hbtq-perspektiv 16 juni 2019 

Lämna ett svar