Rosa löften

Dansaren Marianne Kjærsund har sedan 2008 bjudit upp publiken i MHS helaftonssolo Rosa löften. Rosa löften har sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och samtida dans i relation till dansbandskulturen och dess musik. Verket är en fortsättning på Bättre folk (2006), där det föddes en lust att utveckla en av de fiktiva karaktärerna och placera den i en ny social danskontext.

Processen bygger på att samtidigt förhålla sig både emotionell och analytisk till dansbandsmusikens texter och sammanhang; att för en solokropp skapa rörelseprinciper och en kroppslig värdegrund för foxtrotten och buggens kinestetiska funktion. Verkets estetik och form försöker iscensätta den fysiska och känslomässiga kontaktyta som den sociala dansen och dansbandsmusiken skapar utrymme för.

Rosa löften är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

Urpremiär Kilen Kulturhuset i Stockholm 2008. 

Läs ett utdrag ur publikationen MHS Verk 2003 – 2010 Texter av Hanna WildeMHS Publikation Rosa löften.

Mer information om publikationen finns HÄR.

Koncept/Koreografi Malin Hellkvist Sellén   Dans Marianne Kjærsund KOSTYM: Lena Lindgren Scenografi/Ljusdesign Erik Westerlund   Mask Marina Ritvall   Musik Niklas Swanberg och dansband.  Producent Anne Koutonen   Produktion Malin Hellkvist Sellén

Längd 55 min

Rosa löften  producerades med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens kultur, Stockholms stad och Stockholms läns landsting i samproduktion med Norrlandsoperan.
Produktion: Malin Hellkvist Sellén, Anna Efraimsson & Efwa-Wiktoria Rodell