Kvinnor och skog

Tänk dig att du håller det sista barret i din hand.

All naturskog är borta. Kvar finns bara av skogsmaskiner söndertrasade marker och virkesåkrar. Och därtill ett förstört ekosystem på vårt samvete.

Tänk dig ett liv utan skog.
Känn på den förlusten. Förnim den framtiden.

Kvinnor och skog bjuder in dig till ett rum för (om)sorgen om skogen. Ett rum där förlusten får ta plats, tid och kropp. Ett rum för det långa perspektivet. Fysiskt och emotionellt närmar sig verket det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och utarma förutsättningarna för vår existens.

Med två kvinnor, dansare och skogsälskare tar verket dig med på en resa till din inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad.

Idé/Research/Koreografi Hagar Malin Hellkvist Sellén Dansare Pernille Holden & Marianne Kjærsund Kostymdesign/Maskdesign Linda Gonçalves Musik/Ljuddesign Cicely Irvine Ljusdesign Hannele Philipson Scenografi Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola) Dramaturg Elin Hallberg Produktionsassistent Mira Mutka Producent Minttu-Maria Jäävuori Produktion Hagar Malin Hellkvist Sellén Turnéproducent 2022 Vilma Sohlberg Turnétekniker 2022 Nelson Lima

Kvinnor och skog  är en samproduktion med Turteatern och Norrlandsoperan och produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden i samarbete med Skeppsholmsstudion.

Under hösten 2022 var Kvinnor och skog på turné tillsammans med Dansnät Sverige. Då visades verket på Medborgarhuset i Lycksele, Sagateatern i Linköping, på Gävleteater samt Dansstationen i Malmö.

 

RECENSIONER
Dagens Nyheter 13/11 2021

Svenska Dagbladet 13/11 2021

Expressen 13/11 2021

Corren 8/9 2022

Danstidningen 10/9 2022

Norrbottens Kuriren 6/12 2022